• Type

De kantoortuinen blijven leeg. Je loopt door de gangen en merkt het meteen: waar ooit de drukte en het geroezemoes van collega’s waren, hangt nu een stilte. Het nieuwe normaal van hybride werken zorgt ervoor dat kantoren vaak leeg staan. Als manager of ondernemer vraag je je misschien af: hoe houd ik mijn team gemotiveerd? Hoe creëer ik een kantooromgeving die mensen weer naar kantoor trekt? In de BBAN Bouw en Advies Podcast bespreken we deze vragen met Dirk Klaver van K4 Architecten en Sebastiaan Vierkant van Alea Company. Samen verkennen we de toekomst van kantoorruimtes.
Is biobased bouwen nieuw en duurder? Waarom zou ik kiezen voor biobased materialen? Veel mensen vragen zich af: is biobased bouwen duurder? In deze blog beantwoorden we die vragen tijdens een gesprek met drie experts: Halbe Vlietstra (Oldeboom), Peter Siebelink (Timmer Baarn Schilderwerken) en René Verlaan (BBAN Bouw & Advies). Samen bespreken we de voordelen, uitdagingen en toekomst van biobased bouwen. Deze blog biedt waardevolle inzichten voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame bouwmethoden.
Het fundament waar je huis op staat lijkt misschien wel heel stevig, maar hoe weet je dat zeker en wat moet je doen als er iets mis mee lijkt te zijn? Sebas Blom van Assendelft, bouwadviseur en Robbert Melis, technisch adviseur bij Uretek vertellen over funderingsproblematiek en wat je daarmee moet doen.  
Tegenwoordig moet alles snel, makkelijk en voordelig. Kunstgras in plaats van echt gras omdat dit weinig onderhoud vergt, het dak vol met zonnepanelen want dat levert geld op of tegels in je tuin, omdat ‘hier toch niks groeit’. Is dit wel de juiste gedachte? We zitten met een klimaatverschuiving; de zomers worden natter en de winters worden warmer. Wat zijn de mogelijkheden om groen in te zetten om de tuin te verbeteren en te verduurzamen?
"Het gaat om een heel oude woning uit 1965, in het buitengebied van Nijkerkerveen, dus middenin de weilanden. Waarvan al bij het aankopen ervan direct duidelijk was dat daar een grote vernieuwingsslag op moest gaan plaatsvinden. Niet alleen moest het verduurzaamd worden, maar ook uitgebouwd. Dus we wisten vanaf het begin dat het een groot project ging worden. We wisten ook direct dat dat we dit niet alleen konden gaan doen."
BBAN heeft het verduurzamen van de doorzonwoning van onze klanten, Alette en Gerard, mogen begeleiden. In deze blog vertellen zij over hun ervaring met BBAN en welke aanpassingen zij hebben gedaan aan hun huidige woning om bij te dragen aan een milieubewuste omgeving.
bouwbegeleiding Oss
In een tijd waarin duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt in onze samenleving, is biobased bouwen veelbelovende in de wereld van architectuur en constructie. Biobased bouwen draait om het gebruik van natuurlijke materialen die hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en lokaal beschikbaar zijn. Dit staat in contrast met de traditionele bouwmethoden die vaak afhankelijk zijn van niet-hernieuwbare en milieubelastende materialen zoals beton en staal.
De woorden ‘energietransitie’ en ‘verduurzamen van woningen’ zal niemand onbekend in de oren klinken. Het verduurzamen is beter voor het klimaat, maar uiteindelijk ook beter voor je eigen portemonnee. Deze verduurzaming van woningen zal ook moeten plaatsvinden bij panden in het beheer van een VvE. Echter, kun je hier niet ‘even’ een dak isoleren of een vloer vervangen. Bij woningen in beheer van een VvE komt even iets meer kijken. 
Of je nu een erfgoedpand wilt kopen en restaureren, of een modern appartement met grootse verbouwplannen op het oog hebt, de BBAN Quick Scan is jouw eerste en belangrijkste stap naar het verbeteren van jouw pand of woning. De BBAN Quick Scan geeft jou een helder beeld van de verbouwkosten en geeft je inzicht waar je moet beginnen om jouw woning te verbeteren. In deze blog gaan we dieper in op de redenen waarom je een Quick Scan moet uitvoeren.
Een verbouwingsproject klinkt fantastisch en kan een opwindende tijd zijn, maar gaat ook vaak gepaard met flinke stress en tegenslagen. Van onverwachte kosten tot onvoorziene complicaties, veel mensen voelen zich overweldigd tijdens het bouwproces. Gelukkig heeft BBAN, ons toonaangevende bouw- en adviesbedrijf, experts en vakmensen die voor je klaarstaan en je overal kunnen  ondersteunen en ontzorgen waar nodig. Maar welke uitdagingen kom je zoal tegen tijdens je  bouwproject?
Je ziet elke generatie weer nieuwe bouwstijlen ontstaan. Dat wil niet zeggen dat de oude bouwstijlen verdwijnen, integendeel zelfs. Oude bouwstijlen worden tegenwoordig verwerkt in moderne gebouwen om een gevoel van geschiedenis en esthetiek uit te stralen of naar verschillende culturen te verwijzen. Veel voorkomende oude bouwstijlen in de moderne architectuur zijn onder andere neoclassicisme, art deco en bauhaus.
Wanneer je je huis aan het verbouwen bent of bezig bent met een bouwproject, kan het zijn dat je merkt dat je vastloopt met je budget. Dit kan komen door prijsstijgingen van materialen, onvoorziene omstandigheden of onrealistische budgettering. Het is in dat geval belangrijk om snel actie te ondernemen, zodat je niet verder in de problemen komt. We geven je een aantal tips die je kunnen helpen om uit deze situatie te komen.
De laatste jaren is er veel veranderd als het gaat om hybride werken. Thuiswerken is, zoals we allemaal hebben gemerkt, de afgelopen jaren enorm populair geworden. De bezetting van kantoren is hierdoor beduidend lager dan voorheen, waardoor een nieuw invulling op diverse vlakken nodig zal zijn, ook op de vastgoedkant. Zowel eigenaren als huurders zullen anders en vooral flexibeler met hun kantoorpand(en) om moeten gaan.    
Wanneer je je huis te koop zet, komen er waarschijnlijk kijkers om je huis te bezichtigen. Allereerst wil je natuurlijk niet dat ze gênante persoonlijke spullen van jou tegenkomen. Maar er zijn ook een aantal zaken waar je aan kunt denken omtrent je interieur en de inrichting ervan, die de keuze van de bezichtigers kan beïnvloeden als het gaat om de verkoop. Teunard Legemaat, van Legemaat ontwerpers, geeft tips. 
Wanneer je van plan bent een nieuw bedrijfspand te gaan bouwen en je wilt daar zelf een ontwerp voor (laten) ontwerpen, dan zijn er – naast de gemeentelijke eisen en het mogelijke bestemmingsplan – een aantal zaken waar je op moet letten. We helpen je graag op weg met een aantal tips, zodat je niets over het hoofd ziet.
In 2030 moeten alle huizen in Nederland energieneutraal zijn. Dat is in het klimaatakkoord uit 2019 zo afgesproken. Je kunt zelf als huiseigenaar daar je bijdrage aan leveren. Niet alleen is het een flinke stap in de richting van een verbetering voor het klimaat, maar het kan ook flink schelen in de portemonnee. 
Jazeker, de zon is onderweg. We gaan weer een warme lente en zomer tegemoet. En hoe lekker dat zonnetje ook is, het is minder leuk als de stralen ervoor zorgen dat je op je TV of computerscherm niets meer kunt zien. Dus is het best handig om goede zonwering te hebben. Gert-Jan Splinter, eigenaar van StyleShutters en Elyts zonwering, vertelt wat er gebeurt op het gebied van zonwering.  
Bij het kopen van een nieuwe woning of wanneer u uw huidige woning opknapt zijn vloeren onmisbaar. U gaat tenslotte niet op een betonnen vloer lopen, laat staan douchen. Kortom, overal in uw huis zijn vloeren nodig. Maar waar kiest u nu voor en waarom? En wat zijn de trends van 2022? Theo Leeuwenkamp van AV vloeren vertelt u er alles over.
Een nieuw jaar betekent vaak ook nieuwe ideeën voor je huis. Wellicht wil je verbouwen of je interieur weer wat vernieuwen. Maar welke kleuren doe je op je muur, wat voor meubilair kies je uit en pak je ook je kozijnen aan? Allemaal vragen die je gaandeweg tegen kunt komen. Uiteraard moet jouw eigen smaak leidend zijn, jij moet er tenslotte in wonen, maar we helpen je graag een eindje op weg met tips en trends voor 2022, geleverd door één van onze BBAN ontwerpers, Teunard Legemaat.
Het is altijd prettig om licht in je woning te hebben, maar zomaar ergens een lamp ophangen is niet de bedoeling. Lampen zorgen voor sfeer, warmte en zijn daarmee belangrijke sfeerbepalers in een ruimte. Licht kan een ruimte maken en breken. Het hebben van een goed lichtplan is daarom van belang. Ook en vooral om daar over na te denken voor de bouw begint.
Ondernemen is méér dan alleen maar geld verdienen. Net als in elke andere branche willen ook bedrijven in de bouwsector maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. En zeker niet alleen in deze zware Corona-tijd. Nee, ook straks, in 2021, laten de BBAN-leden u, opdrachtgever, dat graag zien; net zo goed als dat wij dat ook vóór februari 2020 deden.
U staat op het punt een huis te kopen. Natuurlijk, de hypotheek is geen probleem, u weet precies wat u straks aan rente en aflossing kwijt bent. Maar het vervangen van de keuken… Kost die werkelijk maar zevenduizend euro, zoals de makelaar die de woning graag verkoopt u wilt doen laten geloven? En die uitbouw? Gaat daar echt maar ‘ongeveer’ dertigduizend euro in zitten zoals de aannemer, die de klus straks graag voor u uitvoert, inschat?
Mooi, dat MKB-familiebedrijf! Al generaties lang is de naam een begrip. Onder uw bezielende leiding is het bedrijf gegroeid. En straks geeft u het bedrijf met trots door aan uw kind(eren). De bedrijfshuisvesting vraagt nog wel even aandacht. Nieuw bouwen, uitbouwen, verbouwen, moderniseren…? Wie kan u daarover adviseren? Wat gaat die bouw kosten? En wie kan die klus als beste klaren?
Nee, gelukkig is niet heel ondernemend Nederland stilgevallen in deze moeilijke maanden. De bouw lijkt zich relatief goed aan te passen aan de gewijzigde omstandigheden. Natuurlijk, met vijf man werken op de steiger of in één ruimte is er even niet bij. Maar gelukkig kunnen veel activiteiten gewoon door blijven gaan.
Denkt U aan nieuwbouw, uitbreiding of verbouwing van uw bedrijfshuisvesting? Wilt U een efficiënt en duurzaam bedrijfsgebouw dat binnen het budget is gerealiseerd? Droomt u van een eigentijdse aansprekende uitstraling dat past bij de organisatie? Bent u op zoek naar een betrouwbaar en deskundig advies voor de huisvesting van u bedrijf?
Je hebt een kavel grond gekocht om het nieuwe bedrijfspand te bouwen. Of wellicht gaan de zaken zo goed dat je moet uit- of verbouwen om de bedrijfsgroei ruimte te bieden. Even een omgevingsvergunning aanvragen....
‘Ik wist dat we over veel moesten nadenken, maar zó veel. Vergunningen die teveel aandacht vragen, aannemers die zich nooit aan de planning houden en medewerkers die niet door kunnen met hun werk.’ Herkenbaar? Lees dan hier meer over de valkuilen bij verbouw of nieuwbouw. En hoe u niet de zoveelste wordt die daar intrapt.
Nog voordat je huis gebouwd wordt, is het handig om na te denken over je woonwensen voor nu en in de toekomst. Deze kun je meenemen in je bouwplan, als je bijvoorbeeld een slim raam wilt in plaats van een standaard raam. Of slimme stopcontacten, elektrisch koken, zonnepanelen. Verstandig om dit allemaal voorafgaand aan de bouw onderzocht te hebben, dan kan het meegenomen worden in de tekeningen en het bestek.
Elektrisch verwarmen, koken en rijden: we kunnen er haast niet meer onderuit. De aardgas verdwijnt langzaam. En we willen allemaal wel een steentje bijdragen aan een duurzame wereld voor de generatie die na ons komt. Toch?
Het verbouwen van je huis staat in de top tien van meest stressvolle situaties. Vaak een lange periode van onzekerheid, kamperen in je slaapkamer of overwinteren in de caravan naast je huis. En dan al die keuzes. De planning die in de war wordt geschopt. Materialen die duurder uitvallen of niet eens worden geleverd. De handen in het haar tijden.
Om veel ellende achteraf te voorkomen sluit je beter een schriftelijke overeenkomst met daarin de door beide partijen gemaakte afspraken. Dit kan heel wat juridische uurtjes en steeds hoger wordende kosten schelen. Want als je moet kiezen tussen een zondag in de tuin ontspannen wat lezen, tuinieren en barbecueën of een boekwerk kleine lettertjes doorspitten? Juist. Daarom.
Heel kort: wat zijn bouwleges? Om bouwactiviteiten te kunnen starten moet een vergunning bij de gemeente worden aangevraagd. Voor het toetsen aan de wettelijke eisen, het beoordelen, verwerken en het verlenen van de vergunning brengt de gemeente bouwleges in rekening. Dit is een percentage (ergens tussen 2 en 4%) van de beraamde bouwkosten. Dit wordt de heffingsaanslag.
Het is booming. Een vakantiehuis op de wadden, een appartement aan de Spaanse Costa, een boerderijtje in dat Franse gehucht, die gastronomische paradijsplek in Italie of de gastvrije metropool Lissabon. Het is allang niet meer uniek en alleen voor de pensionadas of rijken weggelegd. En het is inmiddels een betere investering dan het spaargeld dat niet echt vanzelf meer groeit, maar staat te verroesten op de bank, dezer tijden.
Het energielabel voor woningen raakt steeds meer ingeburgerd in de woningmarkt. Het systeem om woningen te classificeren op energieprestaties is ingevoerd in 2006 en was voor veel mensen lange tijd nog een beetje een ver-van-mijn-bed-show. Maar tegenwoordig houden steeds meer consumenten rekening met de energieprestaties van een huis bij aan- en verkoop. Waarom zou je investeren in een beter energielabel?
Veel mensen gebruiken hun zolder als opslagplaats voor oude spullen. Een oude tent, boeken die niemand meer leest, of afgedankt speelgoed staan er stof te happen, in een donkere ruimte waar niemand ooit komt. Eeuwig zonde toch? Vooral als je bedenkt hoe makkelijk het is om zo’n oude rommelzolder om te bouwen tot hobbyruimte, gameroom, kantoor of extra slaapkamer!
Inbrekers zijn dol op Facebook en andere Social Media. Op een presenteerblaadje wordt aangereik wie wanneer op vakantie gaat, waarheen en voor hoelang. Waarschijnlijk houdt de luie inbreker er een agenda op na, zodat hij elke dag wel een open deur -want dat is het natuurlijk- heeft om makkelijk binnen te komen. Natuurlijk komen de inbrekers achter het adres, binnen drie klikken is het vaak al gevonden. Dit is allemaal geen nieuws en toch gebeurt het nog vaak: de selfies met die jaloersmakende azuurblauwe zee op de achtergrond lonken harder gepost te worden op Facebook dan even geen Sociale Media te gebruiken tijdens de vakantie.
Wonen in een oude fabriek, een school of een kerk, lijkt je dat niet fantastisch? Of in zo’n statig herenhuis met prachtige oude vloeren en plafonds, glas-in-lood ramen en kamers en suite. Wonen in een monumentaal pand is inderdaad geweldig, maar je moet er wel wat voor over hebben: de monumentale status brengt een zorgplicht met zich mee, die veel mensen al bij voorbaat afschrikt. Heb jij een mooi monument te koop zien staan en durf jij de uitdaging wel aan? Laat je dan goed begeleiden door een deskundige.
Woont u in het huis van uw dromen? Of heeft u nog wensen te realiseren? Uit onderzoek blijkt dat minder dan een kwart van de Nederlanders zijn woonsituatie ideaal vindt. Logisch, want je persoonlijke wensen en behoeften veranderen je leven lang en je huis verandert niet vanzelf mee. Is het verschil tussen die twee te groot geworden? Dan kun je drie dringen doen: accepteren, verhuizen of verbouwen.
Droom jij ook wel eens van je eigen zwembad in de tuin? Zodat je ’s zomers baantjes kunt trekken in de heerlijke omgeving van je eigen achtertuin? Of gezellig onder de parasol genieten terwijl de kinderen of kleinkinderen elkaar natspatten, een fris drankje binnen handbereik? Dan is het nu tijd om te stoppen met dromen en aan de slag te gaan. Dit is namelijk dé tijd van het jaar om een zwembad aan te leggen!
Staat de politie straks voor de deur wanneer we net de aanmaakblokjes op de barbecue hebben gelegd? Of gezellig een wijntje hebben ingeschonken bij onze knapperende houtkachel? Als we de media mogen geloven dan zou dit weleens de toekomst kunnen worden. Er gaan nogal wat indianenverhalen rond op de diverse media. Over milieuvervuiling door houtkachels en open haarden.
Sta je er wel eens bij stil hoeveel tijd je in de badkamer doorbrengt?Douchen, tandenpoetsen, een lekker relaxed bad: in de badkamer beleef je een momentje voor jezelf. Vroeger zagen badkamers er vaak uit als zwembaden: witte tegels, felle verlichting. Maar tegenwoordig zijn het echte wellnessruimtes, voorzien van alle luxe, comfort en sfeervolle verlichting. Is jouw badkamer toe aan een make over? Dan hebben we hier een aantal tips voor je.
Heb je net een nieuw huis gekocht en wil je daar je eigen paleisje van maken? Of heb je lang gespaard en wil je nu eindelijk eens die vurig gewenste verbouwing realiseren? Via online kluswerkplaatsen zijn vaak prima timmerlui en schilders te vinden, maar voor een aanbouw of dakkapel heb je toch echt een aannemer nodig. Alleen, hoe vind je een aannemer die bij je past?
Scoort jouw huis laag op energiezuinigheid? Dan kan het interessant zijn om je woning te verduurzamen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat woningen met een energielabel A of B gemiddeld een maand korter in de verkoop staan. Bovendien leveren deze woningen gemiddeld zo’n zesduizend euro meer op.
Het afgelopen jaar veranderde de huizenmarkt gigantisch. Daar waar de kopers het eerder voor het zeggen hadden (zij bepaalden wanneer de bezichtiging plaats vond, zij wilden nog een paar keer kijken alvorens ‘misschien wel’ een bod uit te brengen), zegevieren huizenverkopers de schaarste op de markt in de grote steden. Zij hebben alle macht en gebruiken deze dan ook. Er worden hoogstens twee kijkmomenten gepland waarop hordes mensen door het huis lopen. Lukt het voor u niet om dan te kijken: pech. De kans is groot dat het huis verkocht wordt tijdens of direct na de bezichtiging en ook nog voor de vraagprijs of meer.
De wintertijd is weer ingegaan. Dat betekent lekker knus bij de kachel zitten terwijl buiten de wind door de bomen fluit en de regen gezellig tegen het raam tikt. Misschien dit jaar zelfs wel een witte kerst, zou dat niet leuk zijn? Maar echt genieten kun je pas als je weet dat je woning tegen de weersinvloeden bestand is. Want voor je huis zijn herfst en winter minder leuk. Met deze tips bescherm je je huis tegen extreme weersomstandigheden en voorkom je dat het een horrorwinter wordt.
Zelf alles doen is wel zo gemakkelijk. U houdt zo de touwtjes in handen om uw huis helemaal naar eigen wens te bouwen. Krab wel even achter de oren bij die ‘zelf doen’-gedachte. De realiteit is dat u meer dan twee handen vol hebt met vaak iets teveel touwtjes: een ontelbaar aantal beslissingen die u tegelijkertijd moet nemen, waardoor de tijd alleen nog maar gevuld wordt met regelen en u voor de leuke (bouw)dingen geen energie meer hebt. Laat staan voor de geliefden thuis waar geen kwaliteit-tijd meer mee doorgebracht wordt. De lazy zondagen worden opgeofferd, want de duizend regeldingen voor de verbouwing gaan voor alles.
Wellicht bent u van plan om binnen een paar jaar te gaan verhuizen. Overweegt u toch nog een verbouwing, mede omdat dit meerwaarde oplevert wanneer u uw huis in de verkoop zet? Sta dan even stil bij het volgende: niet elke verbouwing levert geld op. U wilt echter wel dat de verbouwing zich terugbetaalt in de meerwaarde van het bedrag dat u voor uw huis krijgt.

Advertenties

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Geeft inzicht in het ecologisch effect van uw project.
www.ecofect.nl